TRÅDLØS SKIMNING – EN NY SKIMMINGMETODE SOM IKKE EKSISTERT FØR

TRÅDLØS SKIMMING ER ENKLESTE FORMEN FOR SKIMMING

Tidligere måtte tyvene montere en spesiell enhet på f.eks. minibanker for å stjele kortinformasjonen som kreves for å handle på internett – kortnummer og utløpsdato. For bare noen få år siden var trådløs skimming umulig, men i tråd med utviklingen av kontaktløse betalingsalternativer og online shopping utvidet, er det enklere enn noen gang. Ved trådløs skimming legger du ikke merke til når kortdetaljene dine blir kapret fordi du ikke mister selve kortet.


SKIMSAFE-KORET BESKYTTER MOT TRÅDLØS SKIMMING


SÅ ENKELT BLIR KORTDETALJENE DINE STJÅLET

I kjøpesentre og butikker samles ofte mange mennesker på samme sted. I slike miljøer er lommetyveri vanlig, og det er derfor viktig å tenke på hvordan du skal oppbevare lommeboka. Dessverre er dette ikke et tilstrekkelig sikkerhetstiltak for å unngå tyveri av kortinformasjon. I dag kan du bruke et kort du bare trenger å holde foran terminalen, og du trenger ikke PIN-kode. Denne funksjonen er nå standard for de fleste debetkort, men teknologien betyr også at tyver som er i nærheten av deg kan lese kortdetaljene dine uten å ha direkte tilgang til kortet ditt, såkalt trådløs skimming. Ved hjelp av en leser får tyven tilgang til kortdetaljene dine gjennom klærne og lommeboka opptil 1 meter unna.

Om SkimSafe
SkimSafe er et svensk sikkerhetsselskap grunnlagt i 2016 og vår visjon er at du skal være trygg i hverdagen. Vi utvikler innovative produkter og tjenester som hjelper enkeltpersoner med å beskytte seg mot moderne svindel. I dag har vi hundretusenvis av fornøyde kunder og vi samarbeider med store etablerte butikkjeder som Clas Ohlson og MediaMarkt. Vår nye tjeneste SkimSafe Online er Sveriges mest omfattende beskyttelse mot moderne svindel og du kan lese mer om hvordan SkimSafe Online kan beskytte deg her.

Meny