ID-beskyttelse – beskytter identiteten din på nett

Når du sitter foran en skjerm er det lett å føle seg trygg – men ikke la lyset lure! Du tar faktisk alltid en viss risiko når du for eksempel logger inn på en konto eller fyller ut kortopplysningene dine når du handler på nett.

All informasjon du oppgir lagres, og i feil hender kan den brukes til både ID-kapring og kortsvindel. Faktisk er et personnummer nok til at identiteten din kan bli kapret. Dette er et offentlig dokument og dermed lett å få tak i. Etter hvert som ID-svindel øker, blir det stadig viktigere å overvåke og beskytte deres private opplysninger. Omfattende ID-beskyttelse er en effektiv løsning for en tryggere og tryggere tilværelse!

Hva er proaktiv ID-beskyttelse?
Proaktiv ID-beskyttelse overvåker din private informasjon døgnet rundt og varsler deg så snart den brukes av andre enn deg selv. I tillegg oppdager den optimal ID-beskyttelse når kredittinformasjon og adresseendringer gjøres i navnet ditt, noe som kan være et tegn på at identiteten din er kapret.

I tillegg til å bli raskt informert om svindelen, får du også profesjonell hjelp fra en personlig administrator. Dette gir deg muligheten til å stoppe et pågående svindelforsøk umiddelbart, og iverksette riktige tiltak for å minimere skaden.

5 ting en ID-beskyttelse bør inkludere

  1. Advarsel direkte i mobilen ved kredittopplysninger og adresseendringer
  2. Advarsel hvis noen legger ut debetkortnummeret ditt for salg på internett eller Dark Web
  3. Beskyttelse mot kapring av dine sosiale mediekontoer
  4. Hjelp hele døgnet hvis du skulle være ute for en ulykke
  5. Grei kontraktsvilkår – pass på bindingstid, oppsigelsestid og ekstra gebyrer

Hvorfor trenger jeg ID-beskyttelse?
Alt du gjør på internett setter sine spor. Hver gang du logger inn på en konto, fyller inn kortopplysningene dine eller sender en e-post, lagres informasjonen. Annen sensitiv informasjon er offentlig og dermed lett å finne, enten du avslører den eller ikke. Derfor er det alltid en risiko for at informasjonen din havner i klønete hender og brukes til kriminelle formål. Det foregår faktisk en omfattende handel med for eksempel stjålne identiteter, påloggingsdetaljer og kortdetaljer. Med tilgang til dine private opplysninger kan kriminelle for eksempel ta opp lån, foreta kredittkjøp og signere ulike avtaler i ditt navn. Derfor trenger du effektiv ID-beskyttelse som overvåker og oppdager eventuell svindel, inkludert ved å overvåke aktivitetene til kredittrapporteringsselskaper.

SkimSafe overvåker og oppdager:
Kredittinformasjon. SkimSafe oppdager om noen prøver å signere en kontrakt, ta opp lån eller foreta et kjøp mot faktura eller avdrag, i ditt navn. Dette takket være samarbeid med viktige kredittopplysningsselskaper, som Creditsafe og Bisnode Advarsel dersom noen legger ut debetkortnummeret ditt for salg på internett eller Dark Web

Kreditt- og debetkortinformasjon. Kreditt- eller debetkortnummeret ditt kan meget vel allerede være til salgs i kriminelle handelsfora. Denne aktiviteten foregår hovedsakelig på skjulte sider i Deep Web og Darknet.
Adresseendringer. Dersom noen har endret eller prøver å endre din folkeregistrerte adresse, vil du mest sannsynlig bli utsatt for ID-tyveri.
Bløffe fakturaer. Med tjenesten Fraud Check kan du sende bilder av fakturaer du mistenker er falske. SkimSafe undersøker om de er legitime eller ikke.

Kapring av sosiale medier-kontoer. I tillegg til å oppdage inntrenging eller publisering av påloggingsinformasjonen din, hjelper SkimSafe med å fjerne støtende bilder og ekle påstander.

En ID-beskyttelse som også beskytter personer i din nærhet

Hvis e-postadressen din eller en konto på sosiale medier blir kapret, kan også personer nær deg bli rammet. Svindlere kan for eksempel be dine pårørende om å swish over penger, eller sende ut spam fra din e-postkonto hvor mottakeren blir bedt om å gjøre investeringer. Når dine venner og familiemedlemmer gjennomfører noen transaksjoner, er det i stedet til svindlerens kontoer pengene går. SkimSafe Online beskytter mot kapring av dine kontoer ved å overvåke påloggingsinformasjonen din, for eksempel på Dark Web.

Hvilken ID-beskyttelse bør jeg ha?

Det kan hende du allerede har ID-beskyttelse i boligforsikringen din, men som regel dekker dette kun erstatning ved tvister om faktura. Likeledes tilbyr flere andre selskaper ID-beskyttelse, men disse tjenestene er vanligvis begrenset til tips og råd. Men har du proaktivt omfattende ID-beskyttelse, øker sjansene for at du kan stoppe svindelen allerede før den skjer, eller på et tidlig stadium av prosessen. På denne måten begrenses eventuelle skader og tap.

Om SkimSafe

Om SkimSafe

SkimSafe er et svensk sikkerhetsselskap grunnlagt i 2016 og vår visjon er at du skal være trygg i hverdagen. Vi utvikler innovative produkter og tjenester som hjelper privatpersoner med å beskytte seg mot moderne svindel. I dag har vi hundretusenvis av fornøyde kunder og vi samarbeider med store etablerte butikkjeder som Clas Ohlson og MediaMarkt.

Meny